Królestwo sesji RPG
Tu możecie zamieszczać wszelkie informacje na temat sesji "Piekielny brewiarz". To tutaj zamieście opisy postaci i wszelkie pytania. Poprzez ten wątek będę także przesyłał Wam dodatkowe informacje na temat sesji.
Administrator
Imię i nazwisko: Gelar Dunarson
Pseudonim: Kamienna Głowa
Zalety: nieprzekupny, waleczny, inteligenty, przenikliwy
Wady: nerwowy, uparty, złośliwy
Umiejętności: bardzo silne uderzenie pięścią, walczy maczugą, używa i konstruuje kusze, umie leczyć proste rany, widzi dobrze w ciemnościach
Uszczerbki: brak palca u lewej dłoni, stara kontuzja prawego kolana uniemożliwia długi marsz
Jakby co to do mnie można pisać na email: majkelo1986@gmail.com - na gg nie, bo prawie nigdy nie zaglądam.
Imię i nazwisko: Carles Mouint,
Pseudonim: brak,
Zalety: skrupulatny, dokładny, nieustępliwy, inteligentny,
Wady: dąży po trupach do celu, traktuje innych jako narzędzia, bardzo pewny siebie ignorant, zimny skurwiel,
Umiejętności: szeroko pojęte czarostwo, używanie magicznych urządzeń, leczenie,
Uszczerbki: nie potrafi walczyć bronią białą ani miotaną (po za machaniem kijem), musi odpoczywać co jakiś czas, by zregenerować magiczne siły,
Postać tajemnicza. Mało się odzywa, nie cierpi kiedy ktoś chce nim kierować, sam zaś uwielbia manipulować innymi. Nie interesuje go los innych, jeśli nie są dla niego przydatni.
Witajcie jeśli chodzi o mnie to integracja jak najbardziej jest możliwa, jednak ze względu na charakter mojej postaci, będzie to dla waszych postaci raczej niemiłe doświadczenie.
Ostatnio edytowany przez daamian87 (2011-04-20 13:04:44)
Użytkownik
Imię I Nazwisko : Jurgen Smurtiff
Pseudonim : brak
Zalety : inteligentny, nie boi się wyzwań, zawsze stawia na swoim
Wady : lubi alkohol , lekki rasista, babiarz, uzależnienie od tytoniu
Umiejętności : walka kordem, wiązanie supłów marynarskich , nawigacja za pomocą gwiazd
Uszczerbki : drewniana proteza lewej stopy, brak kawałka prawego ucha
Ostatnio edytowany przez kamilus222 (2011-04-20 18:56:48)
Grupa wybitnie dziwna i niespotykana ciekawe, co zdziałają wspólnymi siłami
Administrator
Rozniosą cały Helderan:)Nie ma innej opcji;)
Moi drodzy zanim zaczniecie czytać sesję ustawcie sobie ciemna skórkę forum. Najlepiej T3hSex to na niej tworzyłem pierwszy wpis. ponadto jeśli potraficie zapętlcie sobie muzykę na youtube która podrzuciłem pod ten post. Po trzecie W poście jest mowa o każdym z Was, może niewiele, ale to dlatego żebyście Wy sami mogli się w pierwszym odpisie określić. Chcę abyście przedstawili swoje postaci, reszta to wasza inwencja twórcza. Proszę tylko że jeśli będziecie mieli ochotę wklejać zdjęcia róbcie to tak by były wyświetlona na środku. I (nie wymagam) ale wolał bym aby zdjęcia były zbliżone technikom do pierwszego które zamieściłem. Zdjęcia przeze mnie wstawiane będą stylizowane ja jeden rodzaj. I oczywiście chcę komentarzy mojego pierwszego wpisu. Czego oczekujecie w przyszłych moich postach itp. Starałem się dać każdemu to co lubi w tym tekście, od smaczku ustroju politycznego dla Michała przez diabły dla Kamila po wyjątkowość dla postaci naszego nowego kolegi.
Administrator
I tym sposobem udało nam się odpisać na pierwszego posta:) fajnie,że jakoś idzie...teraz senior Jarro musi się popisać
Co prawda mam zamiar utrzymać sobie narzucone wymagania i odpisać równie sycąco ^^ czego i Wam życzę. Wierzę że się dopiero rozkręcacie Mam nadzieje że uda mi się odpisać w terminie, mam teraz trochę pracy do szkoły.
Kamil myślę że niebieski kolor jest trochę za ciemny.
Użytkownik
W następnym moim poście zmienię.
Post wstawiony rozdzielczości nie zmieniałem możecie sobie sami ją ustawić. Pamiętajcie żeby pisać od momentu w którym skończyliście swój ostatni wpis. I myślę że zamiast stosować tekstów dialogowych pochyłych będziemy stosowali tylko kolor. Starajcie się używać moich kolorów, nie męczą wzroku i są jasne na ciemnym tle. W tej sesji zrobiłem dziurę specjalnie żeby dać wam więcej pola do popisu
Spokojnie możecie pisać fabularnie aż do momentu wyruszenia w podróż. I napiszcie obficiej niż poprzednio jeśli łaska. PS nie robiłem projektów do szkoły tylko tą sesje. doceńcie to ;p
pozdro
Administrator
Panowie i...panowie jutro jakby co odpiszę.Dziś mam masę spraw:) postrafiam pielkszymuf s Polski:)
Nie to żebym się czepiał Majkel, ale jest jedno "ale". Trochę nie w porządku jest, jeśli w taki sposób reagujesz na poczynania mojej postaci. Jeśli napisałem, że Carles zabiera zawiniątko, to ustosunkuj się do tego. On zrobił to w momencie, gdy krasnolud dostał ten przedmiot, więc nawet nie miał okazji go podmienić. Po za tym, obojętnie jaki by to nie był świat, krasnolud do zwinnych nie należy. Gnom, niziołek (bądź ich odpowiednicy w tym świecie) to co innego. Krasnoludy są niskie, krzepkie a ich grube paluchy nie są przyzwyczajone do kariery złodzieja.
Po za tym w ten sposób się nie da grać. Jak będzie walka powiedzmy naszych postaci, i napiszę że Carles przypuszcza atak na krasnoluda cięciem w odsłoniętą szyję (np.) to odpiszesz, że z uśmiechem tego unikasz? Trochę to nie pasuje do PBF.
Chcesz, to niech się krasnolud postawi człowiekowi. W końcu z reguły uważają ludzi za rasę nie tyle gorszą, co mniej ważną xD I na bogów, nie znam krasnoluda, który nie przeklina ani trochę Scharataj go trochę, niech ma swój charakter
EDIT.
Wyczytałem w karcie Twojej postaci, że krasnolud jest nerwowy, uparty i złośliwy. To Twoja postać, ale czy nerwowy i uparty krasnolud da sobie w brodę dmuchać człowiekowi? I po tym, jak mu coś wartościowego zabrał będzie z uśmiechem go odganiał a nie będzie chciał mu dać w mordę?
Ostatnio edytowany przez daamian87 (2011-05-06 09:37:06)