Królestwo sesji RPG
Użytkownik
Informacja z mojej strony, Mianowicie posta napisze w niedziele koło południa. Pracuje 24h i jak przychodzę z roboty to jestem nieżlę zmęczony.
Ostatnio edytowany przez kamilus222 (2011-05-06 20:16:08)
Administrator
daamian87 napisał:
Nie to żebym się czepiał Majkel, ale jest jedno "ale". Trochę nie w porządku jest, jeśli w taki sposób reagujesz na poczynania mojej postaci. Jeśli napisałem, że Carles zabiera zawiniątko, to ustosunkuj się do tego. On zrobił to w momencie, gdy krasnolud dostał ten przedmiot, więc nawet nie miał okazji go podmienić. Po za tym, obojętnie jaki by to nie był świat, krasnolud do zwinnych nie należy. Gnom, niziołek (bądź ich odpowiednicy w tym świecie) to co innego. Krasnoludy są niskie, krzepkie a ich grube paluchy nie są przyzwyczajone do kariery złodzieja.
Po za tym w ten sposób się nie da grać. Jak będzie walka powiedzmy naszych postaci, i napiszę że Carles przypuszcza atak na krasnoluda cięciem w odsłoniętą szyję (np.) to odpiszesz, że z uśmiechem tego unikasz? Trochę to nie pasuje do PBF.
Chcesz, to niech się krasnolud postawi człowiekowi. W końcu z reguły uważają ludzi za rasę nie tyle gorszą, co mniej ważną xD I na bogów, nie znam krasnoluda, który nie przeklina ani trochęScharataj go trochę, niech ma swój charakter
EDIT.
Wyczytałem w karcie Twojej postaci, że krasnolud jest nerwowy, uparty i złośliwy. To Twoja postać, ale czy nerwowy i uparty krasnolud da sobie w brodę dmuchać człowiekowi? I po tym, jak mu coś wartościowego zabrał będzie z uśmiechem go odganiał a nie będzie chciał mu dać w mordę?
Tak więc.
Może nie do końca w porządku jest to co napisałem, jednak uważam, że równie dobrze mogłeś napisać "próbował wyrwać", a nie "wyrwał".Jako krzepki krasnolud miałby tyle siły, żeby to jednak zatrzymać.
Kolejna rzecz, to zwinność. Nie twierdzę, że powinien taki być,ale sam napisałeś, że Carles przypatrywał się klechowi i templariuszowi.Galar miałby czas na podmianę, mimo nikłych umiejętności złodziejskich.
A przeklinam na co dzień lepiej niż niejeden krasnolud i w wymyślonym świecie chciałbym tego uniknąć.
I ostatnia już rzecz - jest też inteligentny i wie, że z niektórymi nie warto zaczynać - co zresztą opisałem.
Niech master rozstrzygnie co i jak.
A wiec tak. Cieszę się że odgrywacie swoje postaci należycie, zgodnie z ich charakterami. Ale robiąc w sobie wrogów ciężko będzie wam skończyć przygodę. Kolega nekrus mocno skomplikował sytuację z kradzieżą artefaktu. Jak najbardziej miał do tego prawo. LECZ po pierwsze opis samej kradzieży był za mało dokładny. To raz, dwa po głębszej analizie tekstów osądzam że krasnolud zdążył zamienić zawiniątka. Miał czas na zrobienie tego od momentu gdy to dostał do momentu gdy szlachcic użył słowa relikwiarz. Posłuchajcie, tak jak czarodziej potrafi w jednym zdaniu wyrwać komuś artefakt i uciec tak krasnolud może podmienić owy przedmiot także w jednym zdaniu. Carles był zapatrzony w rozmówców jak sam ujął a zwrócił uwagę na artefakt dopiero gdy umierający użył określenia relikwiarz "Odwrócił się od leżącego, obserwując okolicę. Kiedy umierający wspomniał o relikwiarzu i sowitej nagrodzie za jego dostarczenie do konkretnego miejsca, jego zainteresowanie sprawą wzrosło. " . Posłuchajcie, jeszcze nie odpisał Kamil ale nie używacie opcji CDN i KONIEC nikt nie mówi że wasze wypowiedzi się już skończyły. Nalegam abyście zapoznali się z zasadami. Wystarczy zwrócić uwagę na ostatni akapit zasad. Ja nie neguje waszych umiejętności ani odgrywania przez was postaci. Jak już mówiłem do sesja pisana bez zasad, stawiam tu na waszą wyrozumiałość. Jeżeli chodzi o ataki między wami możecie podejmować próby ale ich efekty opisuje przeciwnik. NAUCZCIE SIĘ POKORY nie wszyscy są super bohaterami i mistrzami magi i miecza. Jeśli zaś chodzi o to do czego mogę się przyczepić to do opisu wyglądu postaci Damiana. Z takim wyglądem i awatarem tak naprawdę długo byś nie pochodził po świecie Helderanu bo wyglądasz jak czarny władca prawa ręka Saurona. Ale zakładam że nie dobrałeś tylko zdjęcia. Co do sesji uznaję że Carles ma podróbkę i jeszcze o tym nie wie. Co się wydarzy dalej od was zależy. I przypominam o opcji CDN i KONIEC.
PS nikt wam nie zabrania przeprowadzić prywatnej sesji na boku w forum w której sobie wszystko rozwiążecie. Macie do tego prawo a ja nie będę się wtrącał.
POZDRO CHŁOPAKI, TO MA BYĆ PRZYJEMNOŚĆ NIE UTRAPIENIE
Użytkownik
Post miałem napisać dziś lecz nastapiła dla mnie tragiczna zmiana,a mianowicie muszę iść do pracy na 36 godzin
Więc odpisze niestety po terminie czyli we wtorek. Siła wyższa.
Spoko będę miał więcej czasu na WOWA Xg
Nie ma to jak obfite odpowiedzi ... no cóż będę dalej prowadził mimo wszystko. W ten weekend mam szkołę a od pon wracam do roboty. Chcę poinformować że mogę odpisać znacznie później, mam jednak nadzieję że utrzymam systematyczność tak jak do tej pory. Z góry dzięki za wyrozumiałość.
Administrator
Jutro o poranku krasnolud wkracza do akcji:) Jedna mała prośba do Kamila. Fajnie by było,żebyś wyszedł trochę z inicjatywą. Niech Jurgen zrobi coś sam,odezwie się itd itp. Pisanie streszczenia tego co napisał Jarek,Damian i ja nie wnosi nic do gry.Pozdrawiam:)
A wiec wybraliście wojnę, dobrze. Ponieważ nie wierze że będziecie pisali neutralnie o wyniku walki, bo w tym wypadku każdy z was musiał by potrafić opisać swoją porażkę z wyboru, ja będę opisywał efekty waszych działań! Żaden z was nie ma prawa opisywać zadanej krzywdy przeciwnikowi! Ostrzegam że jeśli będzie to kontynuowane sesja stanie się o wiele trudniejsza nie tylko dla was ale i niestety dla innych graczy. Użyłem określenia "inni" ponieważ ( nie wiem czy zauważyliście) mamy nowego członka forum. Jest na etapie zastanawiania się nad postacią, czas pokaże co z tego wyjdzie. Ponieważ wasza walka pozostała w sesji głównej ja decyduje o jej zakończeniu. Mam nadzieję że byliście tego świadomi podczas pisania postów o takiej treści. Tak wiec żaden z was nie ma prawa opisywać efektów działań drugiego, nawet jeśli go bezpośrednio dotyczą. A jeśli zagrażają życiu nie może opisywać zdarzeń po tym wydarzeniu ( bo nie wie czy przeżył np).
PS Kamil wykaż się masz coraz więcej do powiedzenia.
Administrator
coś się pozostali nie palą do odpisania...czyżby zniewieściały krasnolud nie pasował komuś do szablonu wzorowego fantasy?
He he cały Owen, chociaż wolał bym aby nie było miedzy wami tak zażartych sprzeczek. Mnie tez martwi brak postów. Kamil miał wczoraj odpisać a tu pusto. Nie chcę ponaglać bo tego nie znoszę, nie chcę żeby to był przykry obowiązek.
PS
Michał jak będziesz w Ząbkach wpadnij na piwko
Administrator
A tak się składa, że jutro będę jakby co dam znać to się wypije browarka. A co do swoich słów - to po prostu denerwuje mnie, że tak długo czekamy. Jeśli ktoś nie ma ochoty na granie, to niech powie to na forum i się pożegnamy. Ja mam chęć i staram się stosować do zasad związanych z terminem. Jeśli ktoś po tydzień nie odpisuje, a potem walnie 5 linijek to trochę szkoda czasu.
W ten weekend mam szkołę więc nie dam rady ani na spotkanie ani na odpisywanie postów. Liczę że w pon się coś zmieni w pon też podejmę odpowiednie środki jeśli regulamin został złamany.
PS
straciliśmy Damiana, zrezygnował z sesji. Bywa, trudno się mówi. Szkoda. Miejmy nadzieję że niebawem zajrzy do nas ktoś nowy i ciekawy.
Ostatnio edytowany przez Jerzyk (2011-05-27 16:33:50)
Administrator
Tak to jest jak bełt z krasnoludzkiej kuszy leci prosto w kierunku twej głowy:) szczerze mówiąc bez większego żalu żegnam
Słuchajta na forum mamy już tylko dwóch BG a właściwie jednego. Na razie wstrzymuje swój post aż coś się zmieni. Kamil odpisz daje Ci czas. Bo bez sensu pisać do jednej osoby kiedy korzystać może więcej osób z tego samego niemal wysiłku MB. Ponieważ nastały ciężkie czasy ( co było do przewidzenia) proponuję przerwę do czasu nie znalezienia nowych BG już ja się postaram żeby byli odpowiedni. Boli mnie ta przerwa i nie pozwolę by trwała nazbyt długo wiem Michał że Tobie też się to nie spodoba. Nie możemy nikogo zmuszać do odpisywania a to nie miała byś sesja indywidualna.